Stire

Tot mai mulți copii infectați cu coronavirus, în România -Situație alarmantă

04.12.2020 ⋅ 0 comentarii


Statisticile arată că tot mai mulți copii au început să se infecteze și la noi în țară cu coronavirus. Mai mult, au crescut și cazurile grave în rândul minorilor.

Situație alarmantă. Tot mai mulți copii de la spitalul Sfânta Maria din Iași ajung la spital infectati cu virusul SAR COV 2. Mai exact, față de luna trecută, numărul copiilor bolnavi s-a dublat. Unii dintre ei sunt în stare gravă. 

De la începutul pandemiei și până astăzi, la Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași au fost internați 193 de pacienți pozitivi. Începând cu luna august numărul pacienților de vârstă pediatrică pozitivi este în creștere.

"Ca exemplu, în luna noiembrie numărul s-a dublat față de luna octombrie. Acesta transmitere comunitară se reflectă în numărul mare de  pacienți de vârstă pediatrică. 

Pacienții de vârstă pediatrică prezintă manifestări variate, spun medicii,  atunci când ajung în unitatea medicală. Unii sunt asimptomatici, iar alții ajung în stare foarte gravă", a declarat Cătălina Ionescu, directorul medical de la Spitalul Sfânta Maria din Iași, pentru telem.ro.

Sursa:realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro