Social Stire

Schimbările climatice distrug ireversibil una dintre marile minuni naturale ale lumii

04.12.2020 ⋅ 0 comentarii

Marea Barieră de Corali din Australia, cel mai mare şi mai spectaculos ecosistem coralier din lume, se află într-o stare critică şi se deteriorează pe măsură ce schimbările climatice provoacă încălzirea apelor înconjurătoare, a avertizat o organizaţie internaţională din domeniul conservării mediului, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Situat în largul coastei nord-estice a Australiei, acest ecosistem înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO şi-a pierdut peste jumătate dintre corali în ultimele trei decenii.

Fenomenul albirii coralilor produs în 2016, 2017 şi 2020 a deteriorat şi mai mult starea ecosistemului afectând populaţia de animale, păsări şi vieţuitoare acvatice, a avertizat Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) într-un raport.

Încălzirea apelor duce la distrugerea algelor cu care se hrănesc coralii, provocând albirea acestora.

IUCN a modificat statutul recifului la critic şi în curs de deteriorare în cadrul activităţii sale de monitorizare.

Unele dintre activităţile care reprezintă o ameninţare pentru Marea Barieră, precum pescuitul şi dezvoltarea zonei de coastă, pot fi abordate de către autorităţile care administrează ecosistemul, a mai precizat uniunea.

''Alte probleme presante nu pot fi însă gestionate la faţa locului, un exemplu fiind încălzirea globală, considerată cea mai mare ameninţare'' la adresa acestui ecosistem, se mai arată în raport.

Progresele înregistrate pe... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro