Național Stire

Mesajul de Crăciun al Custodelui Coroanei: 2020, un an încercat pentru toată umanitatea, dar nu trebuie să ne pierdem speranţa

25.12.2020 ⋅ 0 comentarii

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a transmis un mesaj în Ajun de Crăciun, conform tradiţiei, în care arată că anul acesta a fost unul greu pentru toată umanitatea, din cauza pandemiei, care a scos în evidenţă "deficienţe la nivel global", dar le-a cerut oamenilor să nu îşi piardă speranţa.

"2020 a fost un an încercat pentru toată umanitatea, din cauza pandemiei care a lovit grav toate ţările lumii. Viaţa multor oameni este dificilă, uneori aproape imposibilă. Dar nu trebuie să ne pierdem speranţa. Vom învinge întunericul şi greutăţile! Chiar dacă a existat această mare suferinţă, pandemia ne-a dat totuşi ocazia să ne sprijinim unii pe alţii, să aducem la lumină ceea ce este mai bun în noi. Vaccinurile vor veni, dar cred că anul viitor nu va fi uşor, suferinţele vor dura. Avem nevoie să continuăm să ne protejăm cetăţenii vulnerabili şi, totodată, să ne îngrijim viaţa economică, după daunele grave pe care le-a suferit în acest an", a transmis Custodele Coroanei, de la Castelul Săvârşin.

Majestatea Sa Margareta arată că pandemia "a adus la lumină deficienţe la nivel global, atât în administraţie, cât şi, în mod tragic, în serviciile de sănătate".

"Familia mea şi cu mine dorim să ne exprimăm respectul şi admiraţia faţă de toţi cei care au luptat şi luptă în prima linie împotriva acestei pandemii", se arată în mesaj.

Majestatea Sa afirmă că pentru Familia Regală anul 2020 a adus şi o sărbătoare importantă: "S-au împlinit 30 de ani de la revenirea noastră în ţară. La 18 ianuarie 1990, sora mea, Sofia, şi cu mine am adus solia Regelui Mihai pe pământ românesc, pentru prima oară după anul 1948. A fost un moment de comuniune cu toată naţiunea. Am revenit acasă".

În contextul pandemiei, acţiunile publice ale Familie Regale au fost limitate, se mai arată în mesaj.

"Dar am reuş... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro