Național Social Stire

Zece naufragiați loviți de ciclonul Krovanh, salvați de o navă comandată de un român

25.12.2020 ⋅ 0 comentarii

O navă comandantă de un român a reuşit să salveze 10 naufragiaţi care îşi abandonaseră ambarcaţiunea lovită de ciclonul Krovanh, potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor, citat de Digi24.

Nava JPO PISCES sub pavilion Liberia, comandată de Constantin Dinu, se deplasa Singapore spre China, când a fost contactată pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare a echipajului navei Dong Yang, care a abandonat nava lovită de ciclonul Krovanh.

Echipajul format din 8 filipinezi și 2 chinezi au reușit să se salveze pe o plută de salvare a navei Dong Yang, dar au rămas fără comunicare.

În urma apelului, pe lânga nava JPO Pisces au mai fost îndreptate către această operațiune și alte două nave, Nordic Bulker și Al Samrya.

După aproximativ 12 ore de căutare, nava comandată Dinu a reușit găsirea plutei de salvare cu cei 10 naufragiați. Aceștia care erau epuizați, cu semne vizibile de slăbiciune. Operațiunea de preluare a celor 10 navigatori s-a desfăsurat cu greutate din cauza vântului puternic și mării agitate, în condițiile în care ciclonul Krovanh era în plină manifestare, potrivit comunicatului.

Echipajul navei JPO Pisces a ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro