Național Cultura Stire

De neratat! Concertul aniversar Beethoven 250 de la Bonn, transmis gratuit de TVR

30.12.2020 ⋅ 0 comentarii

A avut loc pe 17 decembrie, la Bonn, în prezența președintelui german Frank-Walter Steinmeier, sub al cărui patronaj se desfășoară programul aniversar „BTHVN2020”. Iar la TVR 1 îl putem viziona joi, 31 decembrie, de la ora 11.55.

2020 ar fi trebuit să fie „Anul Beethoven”. La 250 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai prolifici compozitori din istoria muzicii, guvernul german a investit 27 milioane de euro pentru peste 300 de manifestări culturale de calibru, evenimente ce urmau să aibă loc atât în orașul său natal, Bonn, cât și în alte localități. Pandemia a schimbat, însă, planurile întregii planete, astfel că cele mai multe dintre concertele simfonice și alte acte artistice au fost amânate pentru anul viitor. Cu atât mai important devine, în această situație, „Concertul aniversar Beethoven 250” din 17 decembrie, ziua de naștere a compozitorului, desfășurat la Bonn, în prezența președintelui german Frank-Walter Steinmeier, sub al cărui patronaj se desfășoară programul aniversar „BTHVN2020”. 

Concertul va putea fi văzut la TVR 1 pe 31 decembrie, de la ora 11.55.

Evenimentul prezentat de violonistul Daniel Hope prilejuiește întâlnirea iubitorilor muzicii clasice cu celebrul dirijor Daniel Barenboim și renumita West-Eastern Divan Orchestra, care vor oferi publicului două compoziții emblematice ale lui Beethoven: Concertul nr. 3 pentru pian și Simfonia a 5-a. De asemenea, telespectatorii vor putea viziona și un montaj de imagini din spatele cortinei, cu desfășurarea repetițiilor și pregătirea producției în condiții de pandemie.

Înființată în 1999 chiar de Daniel Barenboim, împreună cu academicianul american de origin... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro