Stire

Amenințare teroristă în Statele Unite: „Vom intra cu un avion în Capitoliu. Soleimani va fi răzbunat!”

06.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Este alertă în Satele Unite! O amenințare referitoare la un avion care va intra astăzi în Capitoliul american a fost primită pe frecvența radio a controlorilor de trafic aerian din New York.

Amenințarea se referă la Qassem Soleimani, generalul iranian ucis anul trecut într-un atac cu cu drone al armatei SUA, comandat de președintele Trump și este făcută la un an de la moartea lui Soleimani, pentru care oficialii iranieni au jurat de mult timp să se răzbune.

Nu este clar cine a trimis mesajul. Deși guvernul nu crede că avertismentul asupra unui atac este de luat în serios acum, acesta este investigat ca o încălcare a frecvențelor aviației.

Surse au declarat pentru CBS News că Pentagonul și alte agenții au fost informate marți despre înregistrarea audio. Sursele au declarat că amenințarea a fost trimisă în aceeași zi în care Congresul va stabili rezultatele Colegiului Electoral.

Experții au spus că penetrarea sistemului este îngrijorătoare, deoarece ar putea afecta instrucțiunile pe care le primesc piloții despre cum și unde zboară avioanele.

Autoritățile au trimis marți un mesaj controlorilor de trafic aerian, reamintindu-le că orice amenințare sau un avion care se abate de la traiectoria sa de zbor ar trebui raportat imediat.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro