Stire

Ministerul Sănătății solicită ACCELERAREA programărilor pentru imunizarea personalului din Etapa 1. Află MOTIVUL

08.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului aflate în prima fază de vaccinate antiCovid, se arată într-un mesaj postat în urmă cu scurt timp pe pagina de Facebook a instituției. 

 "Ministerului Sănătății îndeamnă centrele de vaccinare să accelereze programările pentru imunizarea personalului din Etapa 1", se arată în mesajul citat.

În acest fel - spun reprezentanții instituției - "vom putea demara mai devreme Etapa 2, când vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile esențiale".

În mesajul citat există însă și o precizare care face cei vizați de prima etapă a vaccinării nu trebuie să își facă griji, și asta deoarece se vor putea vaccina în continuare, chiar și după ce a doua etapă va fi demarată.

Autoritățile au anunțat deja că iau în calcul suprapunerea fazei a doua a campaniei de vaccinare cu faza întâi, ceea ce înseamnă că populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale ar putea fi vaccinată mai devreme decât era preconizat.

"Sunt vizate persoanele din grupe vulnerabile și persoanele din domeniul statului. Va fi o etapă extrem de scurtă. Miza acestei campanii va fi populația generală. Abia după ce vom vaccina 60-70% din populația generală, vom putea să întrerupem pandemia", a afirmat recent medicul Radu Tincu, de la Spitalul Floreasca, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

Potrivit datelor publicate pe platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19, cele în cele trei etape de vaccinare din România sunt inculse următoarele categorii de persoane:

Etapa I:

  • Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat

Etapa a II-a:

  • Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale

Etapa a III-a:

  •  Include populația generală


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro