Stire

Frigul de afară umple Adăpostul de Noapte de pe strada 6 Vânători, care acum este deschis şi ziua

12.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Adăpostul de noapte de pe strada 6 Vânători este foarte căutat în această perioadă a anului, când temperaturile scăzute de afară obligă foarte mulţi oameni fără adăpost să caute o soluţie sau să accepte soluţia oferită de autorităţi pentru a nu îngheţa pe străzile municipiului. De altfel, potrivit celor declarate de Oana Pârvulescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, are trei categorii de beneficiari, cei care merg acolo de bună voie, cei care sunt aduşi în urma raziilor făcute de Poliţia Locală şi cei trimişi de la spital.

„Avem acolo 50 de locuri şi dormitoare separate, pentru femei şi pentru bărbaţi”, susţine Oana Pârvulescu. Aceasta spune însă că numărul femeilor care apelează la serviciile oferite la Adăpost este oricum mai mic decât cel al bărbaţilor, astfel încât numărul locurilor nu este împărţit în mod egal.

O masă caldă de la Cantina Municipală

Dacă în mod normal, pe timp de zi beneficiarii trebuie să părăsească Adăpostul, de remarcat că în timpul sezonului rece, aceştia au posibilitatea să-şi petreacă întreaga zi acolo, unde de altfel primesc şi o masă caldă, de la Cantina Municipală. „Pe timpul verii, numărul mediu zilnic al persoanelor care vin la Adăpostul de Noapte este de 30. Acum însă, pe timp de iarnă, creşte la 50-70. Chiar dacă capacitatea Adăpostului este de 50 de locuri, suplimentăm numărul acestora, dacă este cazul, pentru a nu lăsa pe nimeni în stradă. Sunt persoane care sunt aduse de Poliţia Locală. Zilnic sunt acţiuni în acest sens. Sunt persoane care ne sunt trimise direct de la spital, de la Urgenţe, dar majoritatea vin aici pentru că aşa îşi doresc. Ştiu care sunt condiţiile şi le place acolo. Au posibiliatea să facă duş, primesc lenjerie curată, sunt verificaţi medical în fiecare seară”, a ţinut să precizeze Oana Pârvulescu. Cu toate acestea, trebuie spus că sunt şi oameni ai străzii care refuză, din diferite motive, să rămână în Adăpostul de Noapte, preferând să rămână efectiv pe drumuri.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro