Stire

La ce interval după îmbolnăvirea de COVID-19 este indicată vaccinarea

20.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Vaccinarea contra COVID-19 vine la pachet cu foarte multe intrebari, nelamuriri si temeri ale oamenilor care nu stiu cum sa gestioneze anumite situatii aparute pe parcurs.

Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, spune ca, daca un om este infectat, nu este indicata imunizarea, exact asa cum se procedeaza si in cazul altor vaccinuri. Totusi, in cazul in care nu stia ca este infectat, fiind asimptomatic, nu se intampla nimic.

"Daca o persoana este bolnava si simptomatica, se contraindica vaccinarea, ca pentru orice vaccin. Pana acum nu s-au semnalat reactii adverse speciale daca persoana respectiva ar fi fost asimptomatica si s-ar fi vaccinat", explica Doina Azoicai, citata de ziare.com.

Daca o persoana a avut COVID-19, cat timp trebuie sa astepte pentru a se putea vaccina?

"Poate sa faca boala pana in trei luni de la diagnostic. Se considera ca dupa trei luni de la prima infectie poate sa ia virusul din nou. In general, vaccinarea ar trebui facuta dupa ce a iesit din convalescenta, adica la o luna dupa diagnostic. Daca a fost asimptomatic, sau daca a facut o forma usoara, poate sa faca doza la o luna dupa infectare, iar daca a fost o forma medie sau grava, atunci poate sa astepte pana la trei luni", mai explica Doina Azoicai.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro