Național Stire Extern

Țărilor UE li se cere interzicerea imediată a plaselor de pescuit și pescuitul excesiv

21.01.2021 ⋅ 0 comentarii

O coaliție de ONG-uri propune un plan urgent pentru a opri pescuitul excesiv și solicită interzicerea imediată a plaselor de pescuit în zonele marine protejate ale Uniunii Europene, după eșecul statelor membre de a apăra mările, scrie The Guardian, citat de Digi24.

Interdicția plaselor de pescuit face parte dintr-un plan de acțiune format din zece puncte pentru a atinge obiectivele privind biodiversitatea, despre care coaliția spune că nu vor fi îndeplinite de promisiunile actuale, cum ar fi promisiunea liderilor mondiali făcută anul trecut în cadrul Summit-ului ONU de la New York, de a proteja natura până în anul 2030.

Potrivit grupului de ONG-uri, legile UE pentru protejarea vieții marine, inclusiv obligația statelor membre de a proteja mările, de a realiza ecosisteme sănătoase și de a introduce o gestionare durabilă a pescuitului, nu au fost puse în aplicare.

Astfel, acest eșec al statelor membre UE, combinat cu schimbările climatice, riscă să declanșeze schimbări ireversibile ale condițiilor ecologice în care umanitatea a evoluat și a prosperat.

Apelul la cele zece puncte de acțiune pe care coaliția le va prezenta liderilor UE, deputaților și statelor membre, vine după ce în cadrul Summit-ului One Planet, organizat săptămâna trecută la Paris, 50 de țări s-au angajat să protejeze aproape o treime din planetă până în anul 2030, pentru a opri distrugerea mediului înconjurător.

Deși ONG-urile au salutat proiectul celor 50 de țări, acestea susțin că nu merge suficient de departe încât să poată asigura aplicarea legilor actuale ale UE sau să poată stabili planuri de acțiune pentru a salva planeta... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro