Stire

Două tururi de vot în CLM pentru alegerea consilirerilor care fac parte din AGA la TOP, GCA şi Recons

21.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de astăzi a fost cu privire la desemnarea consilierilor care să facă parte din Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Târguri, Oboare, Pieţe (TOP) SA,  SC Gospodărirea Comunală (GCA) SA  şi SC Recons SA.

Deşi, la primă vedere lucrurile păreau clare, grupurile având posibilitatea să se consulte înainte de a face propunerile, primul tur de scrutin a fost anulat, având în vedere că unul dintre consilieri nu a înţeles procedura de vot, punând un X în loc de „da” sau „nu”, astfel încât votul său a fost anulat, iar candidaţii nu au reuşit să obţină majoritatea cerută de actele normative în vigoare. Astfel, procedura a fost reluată, ceea ce a dus la prelungirea cu încă aproximativ jumătate de oră a şedintei.

În cele din urmă, pentru a face parte din AGA de la TOP au fost aleşi Liliana Waas şi Petru Barb, de la PNL, cu 13, respectiv 12 voturi, fosta directoare Daniela Sabău, aflată acum la USR, reuşind să obţină doar zece voturi.

La GCA, Florin Mariş (PNL) a obţinut 15 voturi, Cristan Galea (PMP) -12, cei doi fiind desemnaţi în AGA, în timp ce useristul Codrin Vlad, a obţinut doar nouă voturi şi a pierdut cursa.

În ceea ce priveşte AGA de la Recons, liberalii Mihai Paşca şi Decebal Fordon au obţinut 12 voturi şi au fost aleşi, iar useristul Ioan Cătălin Costea şi pesedistul Cosmin Buruc au fost respinşi, obţinând nouă, respectiv patru voturi.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro