Stire Religie

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, își serbează astăzi ocrotitorul spiritual

22.01.2021 ⋅ 0 comentarii

”Bunătatea învăţându-te şi întru toate cumpătat fiind, îmbrăcându-te cu buna conştiinţă, precum i se cuvine unui sfânt, ai scos din vasul alegerii lucrurile tainice; şi credinţa păzind, aceeaşi cale ai săvârşit, Sfinte Apostole Timotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.”Troparul Sf. Ap. Timotei. 

Astăzi, 22 ianuarie, calendarul ni-l așează spre prăznuire pe Sfântul Apostol Timotei. Bucurie cu atât mai mare pentru credincioșii și slujitorii Sfintelor Altare din Eparhia Aradului cu cât în această zi Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, își serbează ocrotitorul spiritual. 

Zi în care ”via” pentru cărei desăvârșire s-a rugat timp de peste 36 de ani de când a fost întronizat ca Episcop al Aradului și peste 11 ca Arhiepiscop, aduce gând de recunoștință pentru părinteasca purtare de grijă din tronul arhieresc, rugând totodată pe Dumnezeu să reverse asupra sa sănătate și bună sporire în slujirea Bisericii și a credincioșilor încredințați spre păstorire. 

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a născut în 4 iunie 1936 la Timișoara, primind la botez numele de Traian. A studiat la Liceul Diaconovici Loga din Timișoara, la Institutul Teologic Universitar din București (1953-1957). A devenit doctor în teologie în anul 1972; a absolvit studii de specializare la Facultatea de Teologie Protestantă din Neuchâtel (1967), la Institutul Ecumenic de la Bossey (1967-1968) și la Facultatea de Teologie din Fribourg (1971-1972). 

În perioada 1960-1961 a activat ca profesor la Seminarul Teologic din Caransebeș; a fost secretar eparhial la Arad... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro