Stire

Pfizer REDUCE livrările de vaccin anti-Covid la jumătate. Ce se întâmplă cu dozele pentru România

22.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Pfizer a redus la jumătate volumul vaccinurilor anti-Covid livrate săptămâna aceasta în țările UE, printre care și România. Mai exact, țara noastră a primit doar 60% din volumul planificat pentru săptămâna aceasta, iar cealaltă jumătate va fi alocată gradual până la finalul lunii martie. În plus, tot săptămâna viitoare ar urma să ajungă în țară și o nouă tranșă de vaccin de la Moderna. Asta înseamnă că se vor putea aloca doze de vaccin către noi centre de vaccinare din Capitală și din țară care ar urma să se deschidă la sfârșitul lunii.

Decizia de a reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19, justifica Pfizer săptămâna trecută, era justificată prin intenția de a-și îmbunătăți capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde, în prezent.

Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer, într-un comunicat.

Între timp, continuă vaccinarea la centrele din țară, iar oamenii au mers încă de la prima oră să primească serul. 

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro