Stire

Care sunt cele mai zgomotoase şi cele mai liniştite zone din Arad

22.01.2021 ⋅ 0 comentarii


Unul dintre proiectele de hotărâre de consiliu puse începând de astăzi la transparenţă vizează aprobarea Planului de acțiune pentru gestionarea zgomotului și a efectelor acestuia în municipiu, plan care are ataşată o hartă a zgomotului întocmită de Enviro Consult o societate din Bucureşti.
 

Astfel, aruncând o privire pe harta cu pricina, putem vedea care sunt cele mai zgomotoase, dar şi cele mai liniştite zone din municipiu.

Depăşiri ale valorii de 60 de decibeli pe timp de zi, au fost înregistrate, din cauza traficului rutier, pe Calea Aurel Vlaicu; Str. Ştefan Teneţchi; Str. Tribunul Corcheş; Str. Ovidiu; Str. Petru Rareş; Calea Zarandului; Str. Voinicilor; Calea Iuliu Maniu; B-dul Nicolae Titulescu; Str. Eugen Popa; Str. Ogorului; Calea Timişorii; Str. Steagului; Str. Ştefan cel Mare; Str. Pompei; Str. Troiei; Calea Radnei; Calea Bodrogului şi Str. Dorobanţilor.

Pe timp de noapte, tot din cauza traficului, s-a constatat depăşiri ale valorii de 50 de decibeli, pe Calea Aurel Vlaicu; Str. Ştefan Teneţchi; Str. Tribunul Corcheş; Str. Ovidiu; Str. Petru Rareş; Calea Zarandului; Str. Voinicilor; Calea Iuliu Maniu; B-dul Nicolae Titulescu; Str. Eugen Popa; Str. Ogorului;  Calea Timişorii; Str. Ştefan cel Mare; Str. Pompei Str. Troiei;  Str. Calea Radnei; Calea Bodrogului şi Str. Dorobanţilor.

De menţionat că nu au fost observate depăşiri ale valorilor maxime admise (70 de decibeli pe timp de zi şi 60 pe timp de noapte) în ceea ce priveşte traficul feroviar (tramvai) şi nici în ceea ce priveşte activitatea industrială (65 de decibeli pe timp de zi şi 55 pe timp de noapte).

Cele mai liniştite zone

Potrivit specialiştilor care au întocmit harta de zgomot, cele mai liniştite zone, acolo unde sunt încadrate spaţiile în care nivelul zgomotului este sub 55 de decibeli, sunt după cum era de aşteptat,  Faleza Mureșului care se întinde pe o suprafață de 18,23 ha, care include trei parcuri din municipiu: Parcul Copiilor, Parcul Eminescu şi Parcul Europa şi malurile malurile Mureșului, aici fiind vorba despre o o suprafață de 20 ha de spațiu verde.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro