Național Social Stire

Cel mai longeviv campion din automobilismul românesc, felicitat de Familia Regală la împlinirea vârstei de 102 ani

23.01.2021 ⋅ 0 comentarii

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a adresat în data de  19 ianuarie 2021, o scrisoare domnului Marin Dumitrescu, cel mai longeviv campion din automobilismul românesc, la împlinirea vârstei de 102 ani.
Născut în anul 1919, domnul Marin Dumitrescu și-a început activitatea tehnică-automobilistică-sportivă în anul 1946, printr-o dublă performanță de pilot și preparator al primelor vehicule sportive după cel de-al doilea război mondial, celebrele jeep-uri militare rămase în țară după încetarea conflagrației mondiale.
În 1948, a pregătit prima mașină cu adevărat sportivă, folosind două exemplare BMW 328, mașină care prin soluțiile tehnice avangardiste în ceea ce privește suspensiile, transmisia, caroseria și prepararea motorului, au constituit performanțe tehnice care a poziționat tehnica sportivă automobilistică din România alături de mari preparatori ai momentului din Europa. Cu această mașină, a participat la toate competițiile naționale de viteză în coastă și viteză pe circuit, câștigând majoritatea acestora până în 1958.
Odată cu anii 1960, domnul Marin Dumitrescu a fondat și a condus echipa națională de competiție a României, participând totodată la competițiile naționale de viteză pe traseu montan, viteză pe circuit, cât și la raliurile naționale, respectiv internaționale de medie și lungă distanță, obținând numeroase titluri naționale și internaționale în duelurile cu ași ai volanului din Bulgaria, Franța, Austria, Germania, Iugoslavia.
În anii 1970, domnul Marin Dumitrescu a... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro