Stire Religie

Bilanțul activității Arhiepiscopiei Aradului, la finalul unui an marcat de pandemia de coronavirus

23.01.2021 ⋅ 0 comentarii

Așa cum este firesc, la finalul fiecărui an, instituțiile care vor să investească mai mult în ziua de mâine fac bilanțul zilei de ieri tocmai pentru a face din fiecare astăzi o zi mai bună. 

Și vorbind despre Biserică, cu atât mai pline de sens sunt aceste zile de bilanț, având în vedere străduința neîncetată a acesteia de a-și purta credincioșii pe calea mântuirii. O cale frumoasă, uneori anevoioasă, dar întotdeauna ușurată de ascultarea îndemnului scripturisc purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Gal.6,2). 

În zilele de 21, 22 și 23 ianuarie, Arhiepiscopia Aradului a făcut o evaluare a activităților pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice pe anul 2020, sub prezidiul Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. 

Astfel, în prima zi de bilanț, 21 ianuarie 2021, a avut loc Sinaxa monahală a stareților și starețelor din Arhiepiscopia Aradului 


Lucrările Sinaxei monahale a abordat teme duhovnicești, administrative și liturgice.  În cadrul ședinței s-a apreciat activitatea Părinților stareți și Maicilor starețe, desfășurată cu binecuvântarea și implicarea Ierarhilor arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, pentru realizarea unei vieți liturgice și duhovnicești armonioase chiar și în greu încercatul an 2020.  

În rapoartele Părinților stareți și Maicilor starețe, s-a arătat grija deosebită pentru ca  sfintele slujbe să se desfășoare în condiții de siguranță pentru credincioșii pelerini, respectarea cu strictețe a normelor de igienă și nedepășirea în nicio situație a limitelor impuse de autorități, precum și susținerea activităților social-filantropice derulate de Sectorul Social al Arhiepiscopiei în contextul pandemiei de coronavirus. 

De asemenea, s-au sintetizat o serie de probleme și s-au făcut propuneri concrete pentru buna organizare a mănăstirilor și în 2021, tocmai pentru ca și pe viitor acțiunile viețuitorilor așezămintelor monahale să fie așezate sub semnul respectului, dragostei față de semeni și vrednicei slujiri a lui Dumnezeu.  

În a doua zi de bilanț, vineri, 22 ianuarie 2021, a avut loc Ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului  


Zi de bilanț și zi de bucurie. Cea de a doua ședință a fost așezată sub semnul bucuriei prilejuită de aniversarea onomasticii Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, care și-a serbat în această zi ocrotitorul spiritual. Bucurie sporită de înconjurarea cu dragoste și rugăciune de mulțumire pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra Chiriarhului arădean de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul și a celorlați Părinți slujitori. 

Membrii Consiliul Eparhial, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi Părinţii Protopopi au avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale, în vederea prezentării acestora spre ratificare Adunării Eparhiale. Părinții consilieri au prezentat Rapoartele generale privind activitatea desfășurată în anul 2020 în cadrul sectoarelor pe care le coordonează. 

Mitropolitul Banatului a apreciat în mod pozitiv toate activităţile desfăşurate în anul precedent în Eparhia Aradului, accentuând totodată importanţa intensificării acţiunilor bisericeşti în viaţa credincioşilor printr-o bună conlucrare între ostenitorii Centrului Eparhial şi preoţimea arădeană. De asemenea, acesta a apreciat în mod deosebit implicarea preoțimii arădene în vremea stării de urgență, prin oferirea de aparatură medicală, alimente, hrană caldă, măști și alte produse persoanelor implicate în lupta contra noului coronavirus. 

Astăzi, sâmbătă, 23 ianuarie 2021, în a treia zi de bilanț ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro