Național Stire Extern

Regina-Mamă Elena, omagiată la Florența pentru contribuția la salvarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

28.01.2021 ⋅ 0 comentarii

O stradă sau o grădină publică din Florența va purta numele Reginei Mamă Elena a României. Primăria orașului italian unde a trăit ani buni mama Regelui Mihai a luat această decizie. Iar astăzi, a omagiat-o pe Regina Mamă de Ziua Internațională a Holocaustului, pentru contribuția ei la salvarea evreilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează TVR 1.

Este o recunoaștere a implicării mamei Regelui Mihai în viața comunității din Florența.

Titlul va fi "Elena a României" pentru că dorința ei în timpul exilului ei în orașul nostru a fost să fie cunoscută tocmai prin acest nume", a spus reprezentanta alianței civice " Nardella" care a susținut , în numele comunității române și italiene din Florența acest proiect.

Președintele al Asociației AlterNATIVA din Florența, Melania Cotoi: Povestea Reginei Elena este foarte cunoscută pentru că e "Dreaptă între popoare" , dar și pentru contribuția ei la salvarea orașului în timpul inundațiilor din Florența, din 1966.

Totodată, ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro