Național Stire

Fostul deținut politic Ion Baurceanu a încetat din viață la aproape 90 de ani

01.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Fostul deținut politic Ion Baurceanu, unul dintre cei mai înverșunați luptători împotriva regimului comunist, s-a stins din viață la aproape 90 de ani, la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, din București., conform evz. Luptător împotriva regimului comunist, el a fost condamnat la muncă silnică și a petrecut peste 12 ani în închisorile comuniste. 

Fostul deținut politic ar fi împlinit 90 de ani, peste două săptămâni.

„S-a stins unul dintre ultimii mari luptători din rândul foștilor deținuți politici. Dacă mai sunt în viață 20 de oameni ca el. A fost unul dintre bunii mei prieteni pe care l-am cunoscut în lagăr”, a declarat, pentru evz.ro, Octavian Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici (AFDPR).

Președintele AFDPR a dezvăluit că omul care a supraviețuit închisorilor comuniste, a supraviețuit și pandemiei de COVID-19, a fost răpus de o pneumonie.

„A fost internat în urmă cu circa trei săptămâni, la spitalul Pantelimon. Era la terapie intensivă, la ATI, cum se zice acum. În ultimele zile, Ionică nu a mai răspuns la telefon”, a precizat, conform aceleiași surse, Octavian Bjoza.

Despre dispariția lui „Nea Ionică”, așa cum îi spunea cei apropiați lui Ion Baurceanu, Octavian Bjoza a mai spus: „A plecat să îmi țină un loc în față, de-a dreapta Tatălui”.

Din datele furnizate de Asociația Foștilor Deținuți Politici (AFDPR) reiese că Ion Baurceanu s-a născut pe 15 februarie 1931, în comuna Gănești-Murgeni, Bârlad. A fost j... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro