Național Stire

Doar 200.000 de români au ales un furnizor de energie. Facturi mai mari pentru cei care nu încheie noi contracte

02.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Doar 200.000 de români și-au schimbat furnizorul de electricitate pentru a nu plăti mai mult la  factură arată datele Autorității de Reglementare în Domeniul Energiei. Clienții casnici pot lua decizia schimbării furnizorului până la finalul lunii iunie.

ANRE recomandă clienţilor casnici să aleagă ofertele concurenţiale. De la 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet.

”Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piaţa de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurenţial, inclusiv pentru categoria clienţilor casnici care au beneficiat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Prin urmare, preţurile de furnizare la clienţii casnici nu mai sunt stabilite de către ANRE, acestea se formează în mod liber pe baza cererii şi a ofertei”, informează ANRE.

Prin liberalizarea completă a pieţei de la 1 ianuarie 2021 România respectă în integralitate prevederile legislaţiei europene, respectiv prevederile Regulamentului (UE) 2019/943 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 iunie 2019 privind piaţa internă de energie electrică. Aceasta prevede că preţurile se formează în funcţie de cerere şi ofertă.

Sursa: ARQ

fashiondays.ro