Social Stire Extern

O pianistă franceză în vârstă de 106 ani va lansa un nou album în luna aprilie. ”Muzica e hrana mea, hrana mea pentru spirit şi pentru inimă”

06.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Colette Maze, o pianistă franceză în vârstă de 106 ani, va lansa un nou album de studio – al şaselea din discografia sa – în luna aprilie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Colette Maze a început să cânte la pian de la vârsta de patru ani, pentru că dorea să găsească în muzică acea căldură sufletească ce absenta din copilăria ei marcată de o educaţie strictă.

Ajunsă la vârsta de 106 ani, evoluţiile sale sunt încă pline de tandreţe atunci când artista cântă la unul dintre cele patru piane pe care le deţine în apartamentul ei din Paris, iar degetele ei abile par că abia ating clapele în timp ce interpretează fragmente compuse de Schumann, Debussy şi Chopin.

„Muzica e hrana mea, hrana mea pentru spirit şi pentru inimă”, a declarat pianista franceză.

Născută în 1914 într-o familie din clasa de mijloc, Colette a fost educată la domiciliu de mama ei, o femeie cu o disciplină strictă, iar tatăl ei era directorul unei fabrici de îngrăşăminte.

A studiat apoi la Ecole Normale de Musique din Paris, un conservator din arondismentul al XVI-lea, înainte de a începe o îndelungată carieră de artist acompaniator pentru şcolile muzicale din capitala Franţei.

Colette Maze spune că yoga şi gimnastica degetelor au ajutat-o să îşi păstreze agilitatea.

De curând, artista franceză a înregistrat cel de-al şaselea album din discografia sa, sub forma unui material în trei volume audio, cu interpretări din opere de Debussy, ce va fi lansat în ap... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro