Național Religie Stire

”Suntem datori să-i aducem acasă” - Proiect legislativ pentru repatrierea Sf. Mărturisitori Ardeleni

15.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Mai mulți deputați au depus la Parlament, în 09 februarie 2021, un proiect legislativ privind repatrierea moaștelor Sfinților Mărturisitori Ardeleni, informează Basilica.ro

Sfinții au murit în închisoarea Kufstein din landul austriac Tirol, în secolul al XVIII-lea, în vremea când autoritățile austriece impuneau unirea ortodocșilor din Transilvania cu Biserica papală de la Roma.

Sf. Cuv. Visarion Sarai și Sf. Mc. Oprea Miclăuș au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 1950, iar Sf. Preoți Martiri Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel au fost canonizați în 1992.

Singurul dintre Mărturisitorii Ardeleni care nu a murit în fortăreaţa de la Kufstein a fost Cuv. Sofronie de la Cioara (canonizat în 1950), care s-a refugiat în Țara Românească după ce fusese închis de mai multe ori în Transilvania.

Autorii inițiativei legislative propun ca Guvernul să fie autorizat în identificarea și aducerea în țară a moaștelor Sf. Cuv. Mărturisitor Visarion Sarai, ale Sf. Mc. Oprea Miclăuș din Săliștea Sibiului și ale Sfinților Preoți Martiri Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro