Național Stire

Olimpiada naţională şi selecţia loturilor reprezentative de informatică se vor organiza la Botoşani

16.02.2021 ⋅ 0 comentarii

limpiada naţională şi selecţia loturilor reprezentative de info se vor organiza de la Botoşani prin intermediul Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică.

Printre membrii fondatori ai asociației se numără și botoşănenii Adrian Panaete, Petru Simion Opriţa şi Sorinel Vasile Ştefănescu. Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani, Adrian Panaete este profesor la Colegiul Naţional „A.T.Laurian” şi team-leader al loturilor naţionale de informatică din ultimii ani, Simion Opriţa este un alt prof simpatic, însă de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, coordonator al Comisiei Tehnice a Olimpiadelor, în timp ce Sorinel Ştefănescu este un economist ce lucrează în mediul privat, într-o firmă de prestigiu din capitală, și care a coordonat procedurile de înființare a asociației. Alături de cei trei, în SEPI activează, ca membri, profesori de info din ţară care au mai fost implicaţi în selecţia şi pregătirea loturilor româneşti, dar şi foşti olimpici naţionali şi internaţionali ce acum sunt studenţi la facultăţi de top din ţară şi străinătate. 

Unul dintre obiectivele profesorilor botoșăneni este organizarea Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, care să suplinească lipsa în acest an a etapelor Olimpiadei de Informatică și a Taberelor de Lot Național. În acest sens maeştrii au creat şi testat o platformă online care să susțină un concurs cu câteva sute de participanți simultan. Olimpiada se va desfășura în mai multe etape, în perioada martie-aprilie 2021, deci s-a dat startul la înscrieri.

Cel de-al proiect SEPI este concursul InfoPro care se află deja la a patra ediţie şi care a permis racordarea tinerilor informaticieni la mediul competițional pe parcursul ultimelor luni.

„InfoPro s-a dorit a fi semnalul dat unei mai largi categorii de elevi pentru a le readuce încrederea că lucrurile nu stau pe loc la noi și că totul va fi bine.”, sunt cuvintele profesorului botoşănean Adrian Panaete. 

... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății