Local Stire

Trei copii din Afganistan au fost descoperiți printre bagaje, la Nădlac

16.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Migrația ilegală continuă să fie o problemă la granița de vest a țării, unde în această dimineață, au fost găsiți ascunși trei minori. Migranții se organizează în Serbia și pătrund în țara noastră, de unde speră să ajungă în Spațiul Schengen. Trei adolescenți au fost depistaţi ascunşi în zona destinată bagajelor dintr-un microbuz, la PTF Nădlac II. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin ascunşi într-un microbuz pentru transport persoane.

Azi-dimineață, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui microbuz pentru transport persoane înmatriculat în Bulgaria, cu destinaţia Germania.

În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în zona destinată bagajelor, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, trei minori,cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, solicitanți de azil în țara noastră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: ARQ