Local Stire

Cod roşu la PTF Nădlac II: tirurile aşteaptă peste 100 de minute pentru a putea ieşi din ţară

23.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Conform aplicaţiei Trafic Online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, e cod roşu la PTF Nădlac II, timpul mediu de aşteptare pentru ca un autotren să poată fieşi din ţară fiind de 110 minute. Poliţiştii de frontieră susţin că pe sensul de intrare în ţară, traficul se desfăşoară pe două artere, iar pentru ieşire au fost deschise cinci benzi.

Cod roşu mai este la Vărşand, unde tirurile aşteaptă în medie 90 de minute, la Borş (tot 90 de minute), la Borş II (60 de minute), dar şi la Petea (120 de minute).

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi P.T.F. Borş, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct”, susţin reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Numărul de artere, limitat din cauza părţii maghiare

Aceştia au ţinut să precizeze că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. „Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile specifice pentru 13.500 de automarfare, dintre care numai la graniţa cu Ungaria s-a efectuat controlul pentru 7.000 de astfel de mijloace de transport (5.000 pe sensul de ieşire şi 2.000 pe cel de intrare). Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt”, mai spun poliţiştii de frontieră.

În încheiere mai trebuie spus că tuturor celor care doresc să treacă graniţa li se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, această aplicaţie prezentând o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: ARQ