Național Religie Stire

Ritualul Botezului rămâne neschimbat, a hotărât Sfântul Sinod al BOR

26.02.2021 ⋅ 0 comentarii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis că ritualul botezului rămâne neschimbat. Potrivit BOR,  înainte de botez, preotul trebuie să aibă întâlniri cu părinții și nașii copilului, care să-l informeze despre starea copilului, după consultarea cu medicul pediatru.

„Sfântul Sinod a reamintit obligaţia statutară a Bisericii Ortodoxe Române de a rămâne în comuniune şi unitate dogmatică (doctrinară), liturgică (sacramentală) și canonică (disciplinară) cu Biserica Ortodoxă universală. Prin urmare, Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina sa, ritualul său liturgic-sacramental şi disciplina sa canonică, îndemnând pe toți slujitorii săi la mai multă responsabilitate în săvârșirea Sfintelor Taine şi ierurgii”, se arată într-un comunicat al BOR.

Astfel, având în vedere îngrijorările din spaţiul public despre botezul copiilor cu sănătate precară, Sfântul Sinod a făcut câteva precizări:

  •  înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a se întâlni cu părinții și nașii copilului, care, după consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezenta preotului starea de sănătate a copilului şi dorinţa ca el să fie botezat.
  •  în cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro