Național Stire

După temperaturi de 22 de grade, iarna revine în 1 martie

26.02.2021 ⋅ 0 comentarii

De la temperaturile de peste 20 de grade din ultimele două zile, care au reprezentat cele mai ridicate valori pentru o zi de 25 și, respectiv, de 26 februarie, vremea va înregistra o schimbare radicală. În prima zi de martie, iarna va reveni însă, a declarat la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

"Joi și vineri am avut recorduri la nivelurile maxime și minime. Vineri, la 17 stații meteo am avut cele mai ridicate valori din perspectiva minimelor pentru o zi de 26 februarie. Ieri, la zece stații meteo au fost cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 25 februarie.

Joi am avut 22 de grade Celsius la Vărădia de Mureș, iar la București au fost 19 grade, o valoare cu 11 grade mai mare peste cea normală la această dată.

Azi (vineri – n.r.) la ora 12.00 aveam deja 20 de grade la Târgoviște, Câmpina, Pătârlagele și Stei, 17 – 18 grade la București.

Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră.

Iarna revine pentru puțină vreme și chiar și pentru prima zi de martie.

Sunt diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. Tot sezonul de iarnă a fost caracterizat de aceste alternanțe de vreme foarte călduroasă urmată de intervale cu valori coborâte față de cele specifice perioadei.

De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 - 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării.", a explicat Elena Mateescu.

Directorul ANM a precizat că o analiză preliminară asupra iernii 2020 – 2021 arată că aceasta a fost a patra cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor climatologice din țara noastră.

Informare meteo de vânt puternic în toată țara, de sâmbătă până luni

Vremea intră într-un proces de răcire și va ridica probleme începând de sâmbătă până luni. Meteorologii anunță vânt puternic în toată țara și ninsori la munte.

În intervalul vineri ora 6:00 – sâmbătă ora 12:00 va fi în vigoare o informare meteo emisă vineri.

Din a doua parte ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro