Național Stire

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului şi-a lansat programul de cercetări pe 2021, ca departament al Fundaţiei ”Doina Cornea”

04.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR) şi-a lansat, joi, programul de cercetări pe anul 2021, ca departament al Fundaţiei ''Doina Cornea'', informează Agerpres.

Directorul CICCR şi vicepreşedinte al Fundaţiei "Doina Cornea", Marius Oprea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că programul de cercetări de anul acesta include atât continuarea investigaţiilor în şantiere de cercetare arheologică deschise în anii anteriori (Periprava, Târgu Ocna, Caransebeş), cât şi deschiderea unor şantiere noi (Insula Mare a Brăilei, Lugoj, Satu Nou) şi că se va face o nouă încercare de descoperire a locului unde a fost înhumat Iuliu Maniu la Sighet, pe baza unor noi informaţii obţinute de la martori.

"Activitatea a continuat ani la rând, iar în 2010 am fost înlocuit de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (IICCR), care şi-a deturnat activitatea fără să mai continue identificarea victimelor. Mi s-a oferit acum posibilitatea de a funcţiona în cadrul Fundaţiei "Doina Cornea", este onorant pentru mine acest lucru", a spus Marius Oprea.

CICCR îşi va desfăşura activitatea în strânsă colaborare cu AFPDR, organizaţie ce reprezintă atât victimele regimului comunist din România, cât şi pe urmaşii acestora.

În cadrul conferinţei de presă a fost anunţat şi debutul editorial al Fundaţiei "Doina Cornea", un volum omagial dedicat fostului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Florenti... vezi mai mult







Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro