Stire Cultura

”Dicționarul Istoric al localităților din județul Arad”, disponibil și în format electronic

04.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Recent, la Editura „Gutenberg Univers”, a apărut cel de-al doilea volum al „Dicționarului Istoric al localităților din județul Arad“. Este vorba de partea destinată comunelor din județul Arad, la alcătuirea căreia au participat 16 cercetători de la Societatea de Științe Istorice din România – filiala Arad, de la Biblioteca Județeană și Muzeul Județean.

Volumul conține informații și date, multe inedite, de mare interes pentru oamenii locului, pentru autoritățile administrative și pentru profesorii care predau istoria locală. Ca în orice lucrare-dicționar, comunele sunt prezentate în ordine alfabetică, iar acest al doilea volum începe cu comuna Almaș și se continuă până la comuna Pleșcuța, urmând ca restul localităților să fie cuprinse în volumul al III-lea. Cartea a fost coordonată de către conf. univ. dr. Sorin Bulboacă și dr. Doru Sinaci. 

„Lucrarea de față își propune să salveze istoria unor localități pentru generațiile actuale și pentru posteritate. De asemenea, își propune să scoată la lumină monumente de patrimoniu ale municipiului Arad și ale orașelor și comunelor din j... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro