Național Stire Social

Biserica în comunitate. Cantina Socială ”Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului, renovată integral și sfințită

04.03.2021 ⋅ 0 comentarii

În primele zile ale acestui an, mergând în vizită la o vecină pentru a-i dărui un calendar pe 2021, am avut parte de un moment emoționant și apăsător deopotrivă. Pe lângă bucuria de a fi primit fără să ceară acel calendar pe care și-l dorea, ne-a povestit bunica vizitată despre greutățile vieții de zi cu zi și cât de greu îi este să își drămuiască pensia de la o lună la alta. A fost atunci multă liniște și împovărare, știind că în povestea ce tocmai o auzeam se adăposteau poveștile a celor mai mulți dintre vârstnicii noștri. 

”Dar, maică, mare ajutor am că pot merge zilnic să mănânc la Cantina Arhiepiscopiei”, avea să ne mărturisească pe un ton optimist, în tot amarul celor povestite, anticipând parcă ceea ce doream a-i sugera.  

Știam de multă vreme de cantina Arhiepiscopiei Aradului, unde mulți dintre cei fără venit sau cu venituri reduse, vârstnicii singuri sau familiile cu mulți copii și fără posibilitate de întreținere mergeau pentru a primi ajutor în lupta cu lipsurile zilnice. 

 Știam și mare ne-a fost bucuria atunci când, spre finalul lunii august a anului trecut, Arhiepiscopia a prezentat proiectul ”Cantina Sfântul Nicolae – Serviciul Masa pe roți pentru bunicii comunității”, care avea ca obiectiv reducerea numărului de persoane vârstnice, din Arad, aflate în situații de vulnerabilitate, prin dezvoltarea activității Cantinei „Sfântul Nicolae” ca centru de preparare și distribuire a hranei pentru persoane aflate în risc de sărăcie pentru a deservi 170 de vârstnici.  

Renovată total și sfințită 

Astăzi, la 14 ani de la înființare și la nici un an de la inițierea noului proiect, Cantina ”Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului, renovată total, a fost sfințită.  

Reabilitarea cantinei, conform Arhiepiscopiei Aradului, a constat în lucrări de modernizare și renovare: schimbat acoperiş şi pardoseală, reparații capitale, modernizare sistem electric, termic, ventilație, cameră frig, cameră congelatoare, renovarea spațiilor ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro