Național Stire

Amfiteatrul din situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa va fi restaurat

08.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a semnat contractul pentru serviciile de proiectare şi asistenţă tehnică necesare în cadrul Proiectului de restaurare a Amfiteatrului din situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei Romane. Documentul a fost semnat de reprezentanţii CJ Hunedoara şi cei ai Institutului Naţional al Patrimoniului, ca lider al asocierii cu Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" Bucureşti şi două firme private, informează Agerpres.

„Reconstituirea volumetrică a Podiumului se propune prin amplasarea unor plăci de marmură având dimensiunile elementelor de cornişă, găsite la faţa locului. Se propune realizarea balustrăzii către Arena tot din marmură, prinse în elementele de cornişă. De asemenea, se vor prevedea bănci din marmură / travertin / calcar / gresie cu dimensiunile egale cu cele găsite la faţa locului, grupate câte trei pentru a facilita accesul la acestea”, se arată în proiect.

Circa o treime din suprafaţa amfiteatrului va fi reconstituită, iar la finalizarea investiţiei amfiteatrul va putea găzdui până la 5.000 de oameni, care vor putea asista la spectacole şi evenimente culturale. Valoarea totală a investiţiei propuse este de 21,9 milioane de lei cu TVA., iar durata de real... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro