Național Stire

Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai importanți chirurgi pe care i-a dat România în perioada postdecembristă, a murit la doar 54 de ani

12.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Dr. Adrian Lobonțiu, medic chirurg, pionier al chirurgiei robotice în Europa, a încetat fulgerător din viață, duminică, 7 martie, în S.U.A., potrivit unui mesaj postat pe Facebook de soția sa. Dr. Lobonțiu a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în România, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții. ”Rămân în urma sa gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar”, a mai adăugat soția sa, conform medicaacademica.ro.

Doliu în medicină! Duminică, 7 martie, a încetat fulgerător din viață, în locuința sa din Wasahington, dr. Adrian Lobonțiu, unul din cei mai importanți chirurgi pe care i-a dat România în perioada postdecembristă.

A lucrat aproape 20 de ani în sistemul medical din Franța și 8 ani în SUA. Mai întâi în Silicon Valley, unde s-a specializat în chirurgie robotică și din 2019 la EndoGastric Solutions, în Washington, unde a ocupat poziția de director medical. A fost un adevărat pionier în chirurgia robotică și telesatelitară.

De numele său se leagă numeroase intervenții, unele în premieră mondială. El este medicul care, în anul 2006, a operat în premieră un pacient suferind de boală de reflux gastroesofagian, folosind tehnicile chirurgiei endoluminale – o chirurgie fără incizii, fără pierderi de sânge şi fără cicatrice.

Tot în 2006 a fost desemnat de către Centrul Biografic din Cambridge – Anglia, drept cel mai bun medic specialist al anului (International Health Professional of the Year 2006).

În 2009, la Paris, a operat o pacientă de 190 de kg prin chirurgie endoluminală micșorându-i stomacul fără incizii, fără sânge şi fără cicatrice.

Adrian Lobonțiu a fost singurul chirurg din Franţa acceptat ca membru plin la Cole... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro