Național Social Stire

ONU avertizează: 34 de milioane de oameni ar putea intra în situație de foamete

12.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat, joi, în cadrul Consiliului de Securitate că fără o ''acţiune imediată'', ''milioane de persoane'' sunt expuse la ''foamete şi moarte'' în întreaga lume, relatează AFP. El a spus că schimbările climatice și pandemia au accentuat riscul răspândirii foametei în lume.

''Şocurile climatice şi pandemia de COVID-19 alimentează'' riscul, a subliniat el în timpul unei reuniuni a Consiliului, organizată de SUA privind legătura dintre foamete şi securitate. Potrivit secretarului general al ONU, în circa 30 de ţări ''peste 30 de milioane de oameni sunt aproape de a fi declaraţi în situaţie de foamete'', transmite 

Agerpres.

''Mesajul meu este simplu: dacă nu hrăniţi oamenii, hrăniţi conflictele'', a insistat Antonio Guterres, spunând că omul este responsabil de crearea acestei situaţii.

''Foametea şi foamea nu mai sunt o chestiune de lipsă de alimente. Acum sunt în mare parte fabricate de om - şi folosesc termenul în mod deliberat'', a precizat responsabilul ONU, potrivit căruia ''în secolul XXI nu este loc de foamete''.

Secretarul general al ONU a reamintit că ''la sfârşitul anului 2020, peste 88 de milioane de oameni sufereau de foame acută din cauza conflictelor şi a instabilităţii - o creştere de 20% într-un an''.

''Proiecţiile pentru 2021 indică o continuare a acestei tendinţe înspăimântătoare'', a avertizat el, notând că aceste studii ''arată o intensificare şi extindere a crize... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro