Stire Social

Apariție surprinzătoare în Parcul Natural Lunca Mureșului

13.03.2021 ⋅ 0 comentarii

O apariție surprinzătoare în Parcul Natural Lunca Mureșului: Călifarul alb! Această pasăre preferă zonele nămoloase, nisipoase ale râurilor sau lacurilor din nordul Europei și a Asiei pentru perioada de vară, în timp ce sezonul rece și-l petrece în sudul Europei, nordul Africii, Asia Mică etc, iar la noi în țară poate fi văzut mai des în zona de sud-est și relativ rar în vest.
 ”Are un meniu suficient de diversificat, care cuprinde de la viermi, insecte, icre, mormoloci, mai rar pești, până la semințe și alge. 
 Călifarii albi sunt specii monogame și devotate vieții de familie. Aceștia își construiesc cuibul din puf, pene, resturi vegetale în locuri strategice, bine ascunse, în zone de coastă, printre stânci, copaci sau chiar în vizuinele altor animale. Surprinzător este faptul că uneori aceste vizuine sunt locuite atât de călifari, cât și de alte păsări sau chiar mamifere precum vulpea sau bursucul.  
  Femela depune 7-12 ouă pe care le clocește singură, în timp ce masculul se ocupă tenace de paza familiei, dând dovadă de agresivitate atunci cân... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro