Național Cultura Religie Stire

Mitropolitul Bartolomeu Anania, comemorat la 100 de ani de la naștere

13.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Ieri, 12 martie, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat un eveniment comemorativ în cinstea Mitropolitului Bartolomeu, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naștere.

 Mitropolitul, teologul, prozatorul, poetul și dramaturgul Bartolomeu Anania (din botez Valeriu) s-a născut în data de 18 martie 1921, în Glâvile, județul Vâlcea.

Manifestarea culturală a avut loc în aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în prezența unui public restrâns, cu respectarea normelor igienico-sanitare aflate în vigoare.

Personalitatea marelui ierarh și cărturar, opera și realizările impresionante atinse pe parcursul vieţii au fost evocate, conform Radio Renașterea de distinşi oameni de cultură, colaboratori și apropiați, printre care: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Academicianul Ioan Aurel Pop, Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Pr. Lect. univ. dr. Bogdan Ivanov – administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” și cadrul universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În cadrul eve... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro