Stire Religie

PS Emilian Crișanul a săvârșit a treia parte a Canonului Mare la Mănăstirea Feredeu și a vizitat șantierul bisericii din Parohia Vladimirescu II

17.03.2021 ⋅ 0 comentarii

"Suflete al meu, suflete al meu, scoală! Pentru ce dormi? Sfârşitul se apropie şi te vei tulbura. Deşteaptă-te, dar, ca să se milostivească spre tine Hristos Dumnezeu, Cel ce este pretutindeni şi toate le plineşte", este chemarea condacului special cântat în timpul Canonului Sfântului Andrei Criteanul, care se săvârșește în biserici și mănăstiri în prima săptămână din Postul Paștelui. 

În această a treia zi din prima săptămână a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a fost în duh de împreună-rugăciune cu obștea Mănăstirii Feredeu și credincioșii prezenți, săvârșind slujba Pavecerniței dimpreună cu cea de a treia parte a Canonului Lacrimilor cum mai este numit Canonul Sfântului Andrei Criteanul.


În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian a vorbit celor prezenți despre paza minții, așezând la sufletele credincioșilor și monahilor exemplele oamenilor Vechiului și Noului Testament, atât drepți cât și păcătoși, cu îndemnul părintesc de „a lua aminte ca nu cumva faptele cele din toate zilele să ne asemene celor păcătoși, după cum atât de profund vorbește și cântarea canonului. Să ne păzim mintea și să înmulțim rugăciunea și faptele bune astfel încât, oriunde ne-am afla, oamenii să Îl poată vedea în noi pe Dumnezeu, să poată spune că suntem oamenii lui Dumnezeu, după cum spun după atâtea secole despre Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu, cel astăzi sărbătorit. Să ne rugăm, să iertăm, să facem fapte bune, pentru a fi în comuniune cu semenii, cu Biserica și cu Dumnezeu.”.

Vizită pe șantierul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Vladimirescu II


După slujba Canonului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a vizitat șantierul biseric... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro