Național Stire

Municipiile Iași și Cahul s-au înfrățit de Ziua Unirii Basarabiei cu România

29.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Municipiile Iaşi şi Cahul s-au înfrăţit la 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Semnarea acordului de înfrățire a avut loc sâmbătă, 27 martie, la Primăria Municipiului Iași. Documentul a fost semnat de primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi de omologul său, Nicolae Dandiș, conform Basilica.ro.

La manifestare au fost prezenţi Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

Primarul Iaşului a mulţumit Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru „frumosul moment de la mormântul preşedintelui Sfatului Ţării, Ion Inculeţ„, şi a evidenţiat importanţa acordului semnat.

„Momentele pe care autorităţile publice de pe cele două maluri ale Prutului le realizează prin aceste acorduri de înfrăţire sunt fiecare dintre ele, după mărimea lor, o picătură mai mică sau mai mare într-un ideal pe care îl dorim împlinit sau re-împlinit după mai bine de 100 de ani deja”, a spus primarul Mihai Chirica.

Mitropolitul Teofan a vorbit despre starea de aşteptare în care se află românii aflaţi pe cele două maluri ale Prutului şi despre dezideratul Unirii Basarabiei cu România, asemănându-l cu „naşterea unui prunc, pe care îl putem numi România reîntregită”.

Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, a remarcat că acordul de înfrățire va deschide noi oportunități. Pri... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro