Local Stire

Sute de pacienți internați cu Covid în spitalele din Arad. Câte locuri sunt disponibile la ATI

30.03.2021 ⋅ 0 comentarii

În aceste momente, un singur pat este disponibil la ATI pentru bolnavii cu forme severe de Covid. Așadar, din cele 27 de paturi de care spitalul arădean dispune la ATI, 26 sunt ocupate în prezent, deși situația este în continuă dinamică. Cifrele nu sunt încurajatoare, existând 252 de pacienți diagnosticați cu Covid pe toate secțiile Spitalului Județean Arad, inclusiv secțiile recent transformate în secții Covid. 

Ieri, a fost stabilit un nou record de pacienți internați la ATI în țară - 1.398, iar numărul pacienților cu Covid internați în spitale a sărit de 13.100. În prezent, mai sunt doar 42 de locuri libere la ATI pentru pacienții cu COVID critici, în toată țara, arată un calcul bazat pe datele publice despre numărul pacienților internați la terapie intensivă și numărul de paturi din toată țara, date comunicate de Ministerul Sănătății.

Avem 1.398 astăzi (cazuri la ATI -n.r.). Avem şi UPU-rile şi suplimentăm. La Bucureşti s-a dat acum un număr de locuri în TIR-uri de terapie intensivă mobilă. Deja avem pacienţi acolo la Sf. Ioan, se mai instalează TIR-uri la terapie intensivă la Babeş. La Balş ştim că s-a crescut, am deplasat şi medici acolo, cu 20 de paturi. Este şi Witting-ul, care sper să înceapă săptămâna acesta cu 10 paturi, am detaşat medici acolo. Deci avem Witting-ul cu 10 paturi, pe lângă ce se face şi în alte zone din ţară. S-a trimis încă un TIR de terapie intensivă mobilă al Iaşi, şi au început să-l instaleze”, a afirmat Raed Arafat.

Sursa: ARQ


fashiondays.ro