Local Stire

La Spitalul Județean Arad, au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului SARS-COV2

30.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Primele cazuri de infectare cu varianta britanică a virusului SARS-COV2 au fost confirmate oficial și la Arad. Două arădence de 61, respectiv 82 de ani, au fost infectate cu tulpina britanică, ele ajungând la spital încă de la primele simptome, această variantă a bolii fiind mult mai agresivă încă de la început.  În urma analizei de secvențiere a probelor trimise de la Arad la un centru din București, au fost confirmate cele două cazuri. 

„Două paciente, internate pe una dintre secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic județean de Urgență Arad au fost diagnosticate cu tulpina londoneză a virusului SARS CoV-2, în urma secvențierii efectuată de către Institutul Cantacuzino. 

Pacientele sunt ventilate non-invaziv iar conform afirmațiilor acestora, nu au călătorit și nici nu au intrat în contact cu persoane care sa fi călătorit în afara țării”, ne-a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Arad. Cele două paciente au domiciliul în municipiul Arad. 

În România, au fost înregistrate 16 decese în rândul pacienților infectați cu tulpina britanică, potrivit INSP. Șapte decese au fost înregistrate la sexul feminin, iar 9 la cel masculin. Mediana vârstei a fost de 76 de ani, media de 75, minima de 50, iar maxima de 91 de ani. Douăsprezece dintre cazurile decedate (75%) avuseseră condiții medicale pre-existente, iar pentru alte 4 cazuri acestea nu au fost raportate, însă vârsta de peste 70 de ani la 3 dintre ele reprezintă prin ea însăși un factor de risc pentru severitatea bolii. Un singur caz din cele decedate fusese vaccinat anti-COVID-19, cu 2 doze: femeie în vârstă de 88 de ani, având condiții medicale preexistente multiple, care foarte probabil nu a reușit să își formeze titrul de anticorpi necesar evitării unei forme severe a bolii.

ARQ

fashiondays.ro