Local Stire

Iustin Cionca: „Avem zeci de utilaje pe drumul județean Pâncota-Târnova-Buteni!”

09.04.2021 ⋅ 0 comentarii

Șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni este un furnicar! Zeci de utilaje au fost scoase în teren de constructor, pentru grăbirea lucrărilor. În timp ce au început, de luni, asfaltările pe tronsonul Cuied-Luguzău, se lucrează foarte intens pe restul traseului. Stratul de asfalt așternut între Cuied și Luguzău are grosimea de 7 cm.

Profitându-se de faptul că ploaia nu a pornit astăzi, în ciuda previziunilor meteo, s-a lucrat la decopertare, săpătură pentru blocaj km 3+500-4+250 (ultimul tronson de infrastructură), nivelare și compactare gropi de împrumut și de depozitare a pământului din săpături, reprofilare, compactări și pregătire pentru asfaltare km 11+ 800 -9+200 (intrarea în Cuied). Au fost remediate și porțiunile de teren afectate de precipitațiile puternice din toamna anului trecut.

Constructorul a declarat că încearcă finalizarea lucrării până la sfârșitul anului, dar președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a cerut ca înaintea vitezei să se pună accentul pe calitate: „Ne dorim cu toții ca lucrarea să fie finalizată, dar în primul rând ne dorim o lucrare de calitate, care să reziste câțiva ani fără nicio intervenție. De aceea, am cerut constructorului atenție, fiindcă nu vreau ca graba să strice treaba”, a declarat Iustin Cionca.

Drumul județean Pâncota-Târnova-Buteni este realizat de Consiliul Județean Arad din fonduri europene. Așa cum anunțam, Consiliul Județean Arad modernizează tot drumul de la Arad la Moneasa, prin Horia-Șiria-Pâncota-Târnova-Buteni-Sebiș, ajungând în Moneasa și mergând încă patru km, pe fostul drum forestier, până la limita județului Bihor. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 160 milioane lei (33,5 milioane euro), iar lungimea tronsonului modernizat este de peste 90 km!

fashiondays.ro