Local Stire

23 de cetățeni străini opriți la frontiera arădeană

15.04.2021 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II – judeţul Arad, au depistat 23 de cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Etiopia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

În data de 14.04.2021, în jurul orei 10.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de cabluri, pe ruta Bulgaria – Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru patru ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari, un cetățean turc și un român, care transportau diverse bunuri pentru societăţi din Germania, Italia şi Franța.

În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au fost descoperiți, în interiorul compartimentelor de marfă, optsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Pakistan și Etiopia, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

fashiondays.ro