Local Stire

Criminalul de pe strada Ursului, plasat într-un centru de detenție

22.04.2021 ⋅ 0 comentarii

Tribunalul Arad a pronunțat sentința în cazul crimei din noaptea de Anul Nou, de pe strada Ursului, din Vlaicu. Așadar, tânărul de 16 ani care a înjunghiat mortal un alt adolescent de aceeași vârstă va fi plasat într-un centru de detenție pentru minori pe o durată de 6 ani. De menționat este faptul că de la comiterea faptei până în prezent el a fost arestat preventiv. 

„Stabileşte măsura educativă a internării în centru de detenţie, pentru o perioadă de 6(şase) ani pentru inculpatul G.A., pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată în hotărârea instanței. În noaptea dintre ani, conflictul dintre doi adolescenți a escaladat în crimă. Victima a fost transportată de urgență la spital, însă a murit pe masa de operație, după ce a intrat în stop cardio-respirator. 

„Obligă inculpatul G.A., în solidar cu părţile responsabile civilmente G.O.S. şi G.V., să plătească părţii civile B.A.C. suma de 5148 (cincimiiosutăpatruzecişiopt) lei şi echivalentul în lei la data plăţii la cursul valutar Leu/Euro al BNR a sumei de 3600 (treimiişasesute) Euro, reprezentând daune materiale şi echivalentul în lei la data plăţii la cursul valutar Leu/Euro al BNR a sumei de 70.000 (şaptezecimii) Euro reprezentând daune morale. (...) obligă inculpatul G.A., în solidar cu părţile responsabile civilmente G.O.S. și G.V., să plătească către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad suma de 2155,96(douămiiosutăcincizecişicinci,96) lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de asistenţa medicală acordată victimei B.R.A”, se mai arată în soluția Tribunalului Arad. Prin urmare, părinții celui care a săvârșit crima vor plăti 70.000 de euro daune morale, cheltuielile de spitalizare, precum și suma de 2.600 de lei cheltuieli judiciare familiei victimei. Hotărârea instanței este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. 

Sursa: ARQ

fashiondays.ro