Național Stire

Îl cheamă Tudor Lile, este elev la ”Moise Nicoară” și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie

26.04.2021 ⋅ 0 comentarii

Îl cheamă Tudor Lile, este elev la ”Moise Nicoară și a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie! 

Tudor Lile, din clasa a XII-a E de la Colegiul Național ”Moise Nicoară”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie. Olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova și s-a desfășurat online. 

”Tudor s-a depășit pe sine, după ce, în urmă cu doi ani, în 2019, marca o premieră pentru Arad, obținând argint la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris. Profesorul de la clasă este Dan Rotariu, iar cei cei doi mentori pentru această participare la olimpiadă au fost prof. Daniela Bogdan de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București și prof. Mihaela Matache de la Universitatea din București. Felicitări lui Tudor și prof. Dan Rotariu, care reprezintă nu numai Colegiul Național ”Moise Nicoară” în lume, ci și Aradul și România!”,  au scris reprezentanții Colegiului Național ”Moise Nicoară” din Arad, pe pagina de socializare. 

Lotul românesc la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Chimie ”D.I. Mendeleev” a obținut patru med... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății