Local Stire Extern

A 17-a Expoziție de Azalee din China este organizată la Changzhou, un oraş care urmează să se înfrăţească cu Aradul

27.04.2021 ⋅ 0 comentarii

Din 16 aprilie și până pe 16 mai are loc ediția cu numărul 17 Expoziției Azaleelor, în Parcul Fenghuang (Phoenix) din orașul Changzhou, provincia Jiangsu, având ca temă „Azalea marchează Centenarul Înființării Partidului Comunist din China (PCC)”.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze susţine că orașul Changzhou urmează să se înfrăţească cu Aradul. „Acest festival înseamnă 250.000 de ghivece de azalee, 50 de oraşe şi 15 provincii ale Chinei. Evenimentul nu este gândit doar ca unul turistic, ci şi ca o modalitate de a-i învăţa pe cei care doresc să planteze azalee. A fost amenajat un pavilion al Chinei, un pavilion tradiţional, iar fiecare oraş care participă face şi o prezentare a locaţiei, festivalul reunind culturi şi tradiţii din cele 50 de oraşe care participă”, susţine prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Spectacolul de flori din acest an este co-organizat de către Sucursala Azaleelor a Asociației Florilor din China (AFC) și Guvernul Municipal al orașului Changzhou. Cele peste 50 de orașe și unități din 15 provincii din întreaga țară participă la eveniment în strânsă colaborare cu companii germane de grădinărit. Mai trebuie spus că pe lângă cele 250.000 de ghivece de azalee a fost amenajat şi un peisaj centură verde de aproximativ 600.000 de metri pătrați.

Este a doua oară când Changzhou organizează Expoziția națională de Flori. În aprilie 2010 Parcul Zijing din Changzhou a găzduit cea de a patra Expoziție a Trandafirilor din China și Convenția Regională a Federației Mondiale a Societății Trandafirilor, fiind prima dată când Republica Populară Chineză a găzduit Convenția Mondială a Trandafirilor.

Expoziția acoperă o suprafață de două hectare și este alcătuită din patru zone: „Changzhoul colorat” - care pune în valoare istoria și arta orașului gazdă, „Căminul viselor” - ce reflectă cultura orașelor care au organizat anterior acest festival sau sunt cultivatoare de azalee, „Melodia revoluționară” - ce cuprinde orașele care au asistat la momente semnificative din istoria Partidul Comunist Chinez și „Impresii Jiangnan” - unde Nanjing, Wuxi, Suzhou, Hangzhou și alte orașe din Delta Fluviului Galben își prezintă farmecul atemporal). În grădină se mai găsesc două pavilioane (Pavilionul Chinei și Pavilionul Internațional) și multiple locații a altor 37 de orașe și zone urbane. Vizitatorii pot admira de asemenea porțiuni montane, pârâuri, stânci și Panta Zui Hong (panta de azaleelor îmbătătoare).

Distinctă față de sesiunile anterioare în ceea ce privește conceptul și metodele, această expoziție nu servește doar ca punct turistic, ci și ca zonă de plantare, ulterior ea devenind zonă permanentă, și astfel un model național pentru plantarea de azalee.


 Sursa: Arq

fashiondays.ro