Stire Religie

(VIDEO) Copiii din 39 de parohii din Arhiepiscopia Aradului au cântat Prohodul, în cadrul concursului „În mormânt, Viață”

01.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Ca ieri, Duminica Ortodoxiei, iar astăzi, deja la doar câteva ore distanță de momentul în care spune-vom ”Hristos a înviat!”, dându-ne unii altora Lumina. 

Și vorbim despre Duminica Ortodoxiei nu doar pentru că este prima dintre dintre cele 7 Duminici ale Postului ce suntem pe cale a-l încheia, ci și pentru că a fost ziua în care, în Catedrala Veche din Cetatea Aradului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul anunța Proiectul misionarSlujirea Ortodoxiei în pandemie, la copii, tineri și vârstnici, în parohii și mănăstiri. 

De fapt, spunea Preasfinția Sa atunci, proiectul nefiind altceva decât o continuare mai profundă a slujirii aproapelui prin activități pastorale, culturale, educaționale și filantropice prin mijloacele posibile, toate adaptate condițiilor restrictive din timpul pandemiei.   

Prima Etapă - Concursul „În mormânt Viață” 

În perioada 16-27 aprilie 2021, cu părinteasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Ahiepiscopul Aradului, copiii și tinerii din 39 de parohii din cuprinderea Eparhiei Aradului și-au unit vocile și sufletele în jurul Mormântului Domnului, prohodindu-L.  

Cu candele aprinse în mâini, îmbrăcați în straie populare, în fața Sfintelor Altare sau scăldați în apusuri de soare și sunet de toacă, copiii Aradului au cântat câte câte 5 strofe din cele 3 Stări ale Prohodului, iar filmulețele au fost centralizate la Arhiepiscopie de inspectorul eparhial onorific pe probleme misionare, Părintele Gabriel Streulea. Toate cele 39 de filmulețe au fost supuse unei comisii de evaluare, iar primele trei locuri au fost ocupate după cum urmează: 

Premiul I a fost obținut de către corul de copii și tineri al Parohiei Aluniș, preot paroh Sorin Ilota; 


Premiul al II-lea a fost obținut de către corul de tineri al Parohiei Sânpetru German, preot paroh Mihai Blidar;  


Premiul al III-lea a fost obținut d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro