Național Stire Religie

HRISTOS A ÎNVIAT! „Suntem din nou împreună! Bucuria Învierii să ne cuprindă pe toți și să o ducem acolo unde este întuneric și suferință” - PS Emilian Crișanul

01.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Frumos ne-a fost Gaiul astă seară! Credincioși, tineri de toate vârstele, lumină, flori, lumânări, așezare, împreună-rugăciune, bucurie! Și ce bucurie! E Noaptea Învierii 2021, iar dacă o privim prin prisma încărcăturii emoționale a celei de an 2020, când bisericile ne-au fost goale, pare că anul acesta distanța dintre pământ și cer, cer și pâmânt, este măsurată în zâmbete, sclipiri luminoase și sfântă bucurie! Aceea de a ne putea părtăși unii de ceilalți în cea mai frumoasă noapte a anului, în Lumina Învierii. 

HRISTOS A ÎNVIAT, iar parte dintre credincioșii arădeni au ales să răspundă chemării de a lua Lumină rostită din fața ușilor împărătești a bisericii Mănăstirii Gai de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul. O bună, sfântă  și emoționantă regăsire în Lumina Învierii, după doi ani. 

Anul trecut, un an greu, în care poate mulți dintre noi ne-am luat rămas bun pentru veșnicie de la mulți dintre cei dragi, unii cu încă purtarea emoției însănătoșirii celor aflați pe pat de spital, alții cu doruri și dureri știute sau neștiute, însă astăzi, în Noaptea Învierii... ”Suntem iarăși împreună!”, după cum a ținut să menționeze în începutul cuvântului de învățătură Preasfințitul Părinte Emilian. 

Suntem împreună și ”E pace-n cer şi pe pământ”, căci ”Răsuflul cald al primăverii / Adus-a zilele-nvierii.”

Cuvântul Ierarhului

”Hristos a Înviat!

Prin bunăvoința și dragostea Preasfintei Treimi suntem din nou împreună în noaptea sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos.

Au trecut doi ani de când nu ne-am mai văzut, nu ne-am mai întâlnit și nu ne-am rugat împreună în noaptea Sfintei Învieri. Credința și Învierea ne-au adus iarăși aici, în Biserică.

Însă nu am încetat cu toții să viem și să înviem zi de zi, duminică de duminică cu gândul la Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care a murit și a înviat pentru noi. Învierea ne dă valoare și sens în viață.

Suntem iarăși împreună cu lumini în mâini și în inimă în cea mai sfântă și luminată noapte a fiecărui an. Purtăm lumini în mâini pentru că ne împărtășim din Cel ce este Lumina lumii, Iisus Hristos, Domnul nostru.

Este Lumina din cer, coborâtă la Ierusalim peste Sfântul Mormânt al Domnului și mărturisim acest adevăr împreună cu toată Ortodoxia, că Hristos a Înviat! 

„Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi...”, viu va fi, „că din moarte la viață și de pe pământ la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi”. 

În această perioadă de întețire a bolilor și a pandemiei, am murit păcatului, am murit cu rudele noastre, cu semenii noștri, care au fost răpuși de covid și alte boli, dar am înviat cu Domnul Iisus Hristos, Cel Care este „Calea, Adevărul și Viața”.

Bucuria Învierii să ne cuprindă pe toți: și pe cei care au postit și pe cei care nu au postit; și pe cei mici și pe cei mari, pentru că Domnul Hristos a Înviat pentru tot universul și în special pentru noi oamenii.

Să fiți apostoli ai învierii și luminii. Să aducem bucurie acolo unde este întristare, să ducem lumină acolo unde este întuneric, să ducem nădejde și mângâiere acolo unde este deznădejde și suferință. Să fiți puternici prin harul lui Dumnezeu și dragostea lui Hristos Cel Înviat.

Suntem în „Anul omagial al pastorației românilor din afara României - 2021”, să ne rugăm pentru frații și surorile noastre ce se află în străinătate, conștienți fiind că mulți dintre ei ar fi dorit să fie cu noi aici, în curtea bisericii, cu lumini în mâini și bucurie frățească.

În „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul - valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, suntem îndemnați să nu uităm de bunicii, părinții, rudele și prietenii care au plecat din lumea aceasta în lumina învierii lui Hristos. Să ne rugăm pentru ei, să le aprindem o lumâ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro