Stire Cultura

Filarmonica Arad reia concertele cu public, cu un concert dedicat operei compozitorului argentinian Astor Piazzolla

04.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Joi, 6 mai, la ora 19.00, Filarmonica Arad va oferi publicului un concert dedicat operei compozitorului argentinian Astor Piazzolla. Accesul în sala de concerte va fi permis în limita a 30% din capacitatea ei.

Numele lui Astor Piazzolla este sinonim cu tangoul, mai precis cu tango nuevo, genul prin care a doborât de-a lungul timpului recordurile de concerte și înregistrări și a cucerit auditorii din toate colțurile lumii. Astor Piazzolla cucerește însă mai mult ca oricând în anul centenarului său, pe care l-a împlinit la 11 Martie 2021.
Personalitate complexă și prolifică, compozitor și interpret, simbol cultural de mare anvergură și influență, Astor Piazzolla a lăsat tuturor moștenire muzica sa, fondată pe tradiţia tangoului argentinian, cultivată la școlile clasicilor Alberto Ginastera și Nadia Boulanger și pătrunsă de spiritul liber și imaginativ al muzicii de jazz.
“La Filarmonică, îl sărbătorim pe Astor Piazzolla în prima seară de concert a lunii mai! Îl sărbătorim cu Adiós Nonino, unul dintre cele mai minunate şi perene cântece ale Argentinei, alături de una dintre versiunile de concert ale celor Patru anotimpuri din Buenos Aires, admirabilul tribut adus anotimpurilor trecătoare și orașului care a dăruit lumii tangoul”.

Bilete

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, începând din data d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății