Local Stire

Comisia Europeană va interacționa direct cu arădenii într-un nou centru EUROPE DIRECT

05.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Prezentă și în Arad, noua rețea EUROPE DIRECT va aduce o schimbare concretă pentru cetățenii UE. Centrele vor asigura informarea oportună și obiectivă cu privire la chestiunile europene și vor depune, în același timp, eforturi pentru a interacționa cu cetățenii cu privire la chestiuni legate de starea și de viitorul Uniunii Europene.

În județ, Centrul Europe Direct va fi coordonat de Asociația Ofensiva Tinerilor și va avea sediul în Piața Catedralei din municipiul Arad. Însă, în contextul pandemiei de Covid-19, mare parte din activitățile inițiale se vor desfășura on-line, pagina de Facebook a centrului fiind principalul mod în care acesta va interacționa cu arădenii.

Rolul și mandatul noilor centre EUROPE DIRECT au fost modernizate în mod semnificativ față de generațiile anterioare, acestea propunându-și:

implicarea publicului în evenimente, dialoguri cu cetățenii și în diferite forme de interacțiune offline și online, în special în ceea ce privește Conferința privind viitorul Europei;

coordonarea cu alte rețele ale UE prezente în regiuni, asigurându-le cetățenilor, organizațiilor sau companiilor accesul cu mai multă ușurință la suport adecvat.

punerea la dispoziția mass-mediei și a multiplicatorilor de opinie locali conținut relevant privind politicile și prioritățile UE și implicarea acestora în activitățile centrelor;

promovarea cetățeniei europeane active în școli;

sprijinirea Comisiei Europene în obținerea unei imagini de ansamblu a sensibilităților locale legate de politicile UE;

Cetățenii pot contacta centrul EUROPE DIRECT din Arad accesând pagina de Facebook a acestuia la adresa https://www.facebook.com/EuropeDirectArad sau la sediul din Piața Catedralei, nr. 3, Arad. 

fashiondays.ro