Național Social Stire

Bujorii de stepă din rezervaţia de la Zau de Câmpie au atras mii de vizitatori în perioada Sărbătorilor Pascale

05.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Câteva mii de persoane au vizitat, în perioada Sărbătorilor Pascale, Rezervaţia botanică de la Zau de Câmpie care adăposteşte bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) unici în Europa.

"Primele flori au apărut în 24 aprilie, dar au fost foarte mulţi vizitatori în ultimele trei zile. Florile au început să se deschidă acum destul de repede şi, în câteva zile, s-a ajuns cam la 30-40% grad de înflorire. Maximum de înflorire preconizăm că va fi la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare. Rezervaţia arată foarte bine după un an de pauză din cauza pandemiei, între timp am mai făcut unele amenajări, am amenajat culoarele, am prevăzut sensuri unice de intrare şi de ieşire din rezervaţie, astfel ca oamenii să nu se intersecteze şi să calce bujorii. Potecile au fost împrejmuite astfel încât oamenii să circule cât mai uşor. Florile de pe vechile alei s-au regenerat, am mai închis din trasee, am făcut o potecă mai scurtă. În acest an sunt mai mulţi bujori faţă de anul trecut. Am avut cam 700 de vizitatori în prima zi, ieri (luni, n.r.) am avut peste 1.000 şi astăzi au fost deja câteva sute de oameni şi continuă să vină", a declarat, pentru Agerpres, custodele rezervaţiei, Ciprian Cenan.

Custodele a precizat că a început înflorirea bujorilor şi în rezervaţia de sus şi că vizitatorii pot admira f... vezi mai mult



Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro