Național Cultura Stire

Uniunea Muzicienilor Interpreţi a lansat concursul pentru acordarea burselor pentru 2021-2022

05.05.2021 ⋅ 0 comentarii

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România a lansat concursul pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022, destinate tinerilor muzicieni, interpreţi de muzică vocală şi instrumentală, precum şi dirijorilor, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepţie.

Potrivit unui comunicat UNIMIR transmis AGERPRES, vor fi oferite 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, pe parcursul anului şcolar/universitar 2021-2022.

"Tinerii muzicieni români au demonstrat dintotdeauna capacităţi artistice deosebite. Mai mult ca oricând, acum este momentul în care cei înzestraţi au nevoie de sprijin pentru a continua să studieze, pentru a se forma ca eminenţi oameni ai artelor, pentru a face pasul către marile scene şi podiumuri de concert ale lumii. Bursele UNIMIR reprezintă atât un îndemn spiritual venit din partea breslei muzicienilor, cât şi un sprijin material atât de necesar la început de drum", a declarat dr. Felicia Filip, preşedintele UNIMIR.

Candidaţii îşi pot depune dosarele până pe 4 iunie, ora 12,00, urmând ca evaluarea acestora să aibă loc pe 5 şi 6 iunie. Anunţarea candidaţilor calificaţi pentru proba practică va avea loc pe 7 iunie.

Potrivit sursei citate, proba practică a concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2021-2022 va avea loc pe 12 şi 13 iunie, urmând ca anunţarea câştigătorilor burselor să fie făcută... vezi mai mult







Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro