Național Stire Religie

Pelerinii, din nou pe Calea Prislopului. Mănăstirea și-a sărbătorit astăzi hramul istoric

08.05.2021 ⋅ 0 comentarii

După un an de încercare și la un an distanță de sărbătorirea hramului Sfânt Ioan Evanghelistul, hramul istoric al Mănăstirii Prislop, când participarea credincioșilor nu a fost permisă, astăzi, 8 mai 2021, pelerinii au luat din nou Calea Prislopului. 

Liniștea, verdele unic pe care Prislopul îl îmbracă în fiecare primăvară, ”Sfântul Ardealului” și maicile care odihnesc în poieniță, cărarea spre Peșterea Sfântului Ioan de la Prislop, istoria locului și toată încărcătura duhovnicească a vizitării acestui colț de rai fac ca fiecare zi să fie îmbrăcată în sărbătoare. Însă cu atât mai mare sărbătoarea astăzi cu cât este ziua de prăznuire a ocrotitorului spiritual al locului, Sfântul Evanghelist Ioan, un uriaș al vieții după voia lui Dumnezeu, un pisc de înălțimea căruia altul mai mare nu se află, vulturul vederii, gândirii și trăirii creștine”, după cum îl descria Părintele Ilarion V. Felea. 

Liturghia sărbătorii Prislopului a fost, cum altfel decât arhierească, fiind săvârșită de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro